Search
Filters

Ditka - 10 let glasbenega delovanja

Thursday, July 23, 2020

Leta 2010 sem na radijske postaje poslala svojo prvo avtorsko pesem z naslovom So fine. Bila je uvrščena na zgoščenko Val-a 202 (Val 010- imamo dobro glasbo). 
Prepričana, da bo moja glasbena zgodba zgrajena izključno iz avtorske glasbe z angleškimi besedili, sem pričela vedno več pisati svoje pesmi. Zelo hitro pa se je utrnila ideja o uglasbljanju poezije naših pesnikov, ki je postala pomemben del na moji karierni poti ter mi pomagala pridobiti prepoznavnost na slovenski glasbeni sceni.
Ta zanimiva kombinacija prepleta dveh jezikov, besedil, ki vedno temeljijo na pomembnih sporočilih, nežne glasbe in premišljeno narejenih aranžmajev, mi je pomagala najti svoje mesto na glasbeni sceni ter zveste poslušalce, ki me redno spremljate.

Za vašo podporo sem izjemno hvaležna.

Delček tega, kar je nastalo v zadnjih desetih letih, bom predstavila na nekaj koncertih po Sloveniji. 
Prvi koncert bom izvedla, 10.9.2020,  v mojem domačem kraju- na Prevaljah na Koroškem, sledil pa bo koncert v Centru kulture Španski borci v Ljubljani, 22.10.2020.
V upanju, da nam bodo trenutne razmere v svetu dopustile, da normalno izvajamo koncerte, je moja želja, da se srečamo prav v vseh regijah po Sloveniji

Utrip 10- letnega ustvarjanja pa bo zbran tudi na vinilni plošči, ki bo, v omejenem številu, izšla v jeseni 2020.

Stay tuned ! :)

Leave your comment
My koncerts