Predvajalnik
Predvajalnik se nalaga...
Prikaži seznam pesmi

Biografija

DitkaMoje ime je Ditka. Sem pevka, kitaristka in komponistka.  
Izhajam iz glasbene družine in tako me glasba spremlja že od otroštva.
Pri sedmih letih sem se v glasbeni šoli začela učiti kitaro in ta me danes spremlja na vseh mojih koncertih.
Pri devetih letih sem nastopila na svojem prvem otroškem festivalu »Kristalček«, pri enajstih letih sem posnela svoj prvi CD, naslednje leto pa s pesmijo »Album s slikami« zmagala na največjem otroškem festivalu »Fens« v Izoli. Leta 2010  sva z očetom začela ustvarjati avtorsko glasbo v angleškem jeziku in še istega leta je bila skladba »So fine« uvrščena na zgoščenko »Val010- imamo dobro glasbo«.  Vokalno sem se izobraževala pri Nataši Nahtigal.
Velikega uspeha v tujini sta bili deležni dve moji skladbi in sicer na prestižnem tekmovanju v Londonu (United Kingdom Songwriting Contest), se je pesem »My guitar« leta 2011 uvrstila v polfinale v kategoriji ljubezenskih pesmi, moja povsem avtorska pesem »Dreamer« pa je bila leta 2013 finalistka v kategoriji singer/songwriter.
Resneje sem se začela predstavljati leta 2012 s celovečernimi samostojnimi koncerti ob spremljavi svoje skupine »Ditka&band«. Poleg samostojnih koncertov v Kopru, Ljubljani, Kranjski Gori, Mariboru in drugih mestih po Sloveniji smo se dvakrat predstavili na festivalu »Pivo in cvetje« v Laškem (2012, 2015) in na festivalu »Lent« v Mariboru (2013, 2014).
Nekajkrat sem že nastopila v tujini (Dunaj, Bratislava, Zagreb, Sofija..) in moja želja je, da svojo glasbo čez mejo predstavim še večkrat. 
Največ sodelujem s svojim očetom Gorazdom Čepinom, avtorjem večine mojih pesmi.
Leta 2013 je izšla moja zgoščenka »Ne bodi kot drugi«. Na njej je deset skladb, pet uglasbenih pesmi znanih slovenskih pesnikov(po dve Toneta Pavčka in Ferija Lainščka, ena Marka Pavčka) ter pet avtorskih skladb v angleščini. Z naslovno pesmijo sem se marca 2015 predstavila v »Veliki TV poroki oddaje Dobro jutro«. Od takrat dalje je pesem postala prava himna mladoporočencev in jo redno izvajam na porokah po vsej Sloveniji.
Novembra 2015 sem postala zmagovalka natečaja Radia SI »30 Years for You«, z avtorsko glasbo v angleščini.
Septembra 2016 je izšel moj drugi CD z naslovom "Ne spreminjaj me", z desetimi uglasbitvami pesmi Ferija Lainščka, za katere sva glasbo napisala z mojim očetom Gorazdom.